Twitter   Facebook   Youtube

Bekijk lesrooster »
024 - 348 39 17

Succes verhaal deelnemer - Go4yourweigt

Go4your weight!

« Terug   maandag 4 april 2016 om 11:04

GO4YOUR WEIGHT Beuningen, 1ste kwartaal 2016

Nadat ik in een kledingzaak toegevoegd kreeg “mijnheer is Bourgondisch gespierd” en er daarna de kerstdagen nog eens overheen kwamen, werd het tijd om iets aan mijn gewicht te gaan doen. Bij Go4Fit Beuningen werd geadverteerd met 5 tot 15 kilo afvallen in 12 weken. Dat leek me wel wat, dus heb ik me opgegeven. Op 2 januari 2016 met goede voornemens een eerste check. Ook de bloeddruk werd gemeten, die bleek, zonder dat ik dat in de gaten had, behoorlijk hoog te zijn en ze adviseerden me om de huisarts te raadplegen. Na diverse onderzoeken bleven twee oorzaken over: stress en lifestyle. Met de stress moest ik vooral op mijn werk aan de slag; voor de lifestyle kon ik bij Go4Fit terecht.

16 januari 2016 kennismaking met de groep en meteen een eerste training. Daarna wekelijks eerst wegen, resultaten bespreken, een stukje theorie over voedingsmiddelen, stress en afwisselende trainingen. Van een enthousiaste, betrokken en deskundige stagiaire en soms gastsprekers kregen we achtereenvolgens informatie over een goed ontbijt, eiwitten, koolhydraten en de goede vetten, cardiotraining, gezonde tussendoortjes, krachttraining, suikers, mental coaching, water en fruit en stress. De trainingen, die we deden waren zwaar, maar gevarieerd: Go4Function, shuttle run test, kickboksen, spinning en nog andere oefeningen.

De groep werd gaandeweg hechter en steeds opener, een belangrijke stimulans om door te gaan en lekkere, minder gezonde voeding te laten staan. We hadden een app, waar Aileen, onze coach, ons bestookte met tips, recepten, complimenten en afspraken. Ook via de mail kregen we de powerpoint presentaties, die besproken waren, thuis gestuurd. We werden gestimuleerd om meer te sporten en een gezonder leefpatroon aan te houden. Tussendoor konden we afspreken met personal trainers, die ons persoonlijk tips konden geven en waar ook weer stimulans van uitging.

Natuurlijk moet je over tijd beschikken en over doorzettingsvermogen om meer te sporten. Ik ben minder ’s avonds gaan werken en meer gaan sporten, heb alcohol laten staan en heb mijn voedingspatroon met de tips die ik kreeg, drastisch omgegooid, de orale agressie, waaraan ik regelmatig ten prooi viel, heb ik ingedamd. Het lukte om 4 tot 5 keer per week te sporten. Naast Spinning dat ik al regelmatig deed, ben ik vaker Go4Function gaan doen en doe ik stiekem weg toch meer aan krachttraining. Het afvallen ging goed met uitzondering van de carnavalsweek en van de paasdagen, maar dat hebben we snel goedgemaakt.

De resultaten: 13 kg afgevallen in 12 weken tijd; vetpercentage afgenomen met 7,6%; buikomvang minus 8 cm (dat betekent een nieuwe garderobe); toename spiermassa met 3,8 kg en last but not least is de bloeddruk, zowel de boven- als de onderdruk, met 35 mmHg gezakt. En de shuttle run test verbeterde van stap 6,5 naar 10, niet slecht voor een 61-jarige.

Kritisch succesfactoren om deze resultaten te bereiken waren:

  • Een leuke veilige groep, want je moet wel “met de billen bloot”
  • Een enthousiaste, stimulerende, betrokken coach
  • Goede uitleg over gezond eten en gezond sporten
  • Veel complimenten en stimulans
  • Tijd en doorzettingsvermogen

 

De groep was zeer te spreken over Aileen, die met dit project hoopt af te studeren. Zij wist het beste in ons boven te halen en liet ons kennismaken met verschillende oefeningen en trainingen.

Mijn vrouw is heel tevreden, maar wil nu dat ik doorga totdat ik een sixpack heb.

Beëindiging of tijdelijke stopzetting van uw lidmaatschap kan alleen schriftelijk of aan de receptie.
Bent u lid?
     

Waar kent u ons van?